Történet 1984-1988

1983-as Búcsúkoncertet követően Attila és Fortuna László (Tüsi) külföldön próbálnak szerencsét, belekóstolnak a „vendéglátózása”. Attila azonban már az EDDA újjáalakításán gondolkodik. Közösen megírják a későbbi ötös lemez dalainak nagy részét. 1984-1985 közötti időszak főként a megfelelő zenésztársak keresésével telik. Billentyűs posztra Gömöry Zsolt kerül, aki korábban már játszott a platina turnén, basszusgitáros Mirkovocs Gábor /Zserbó/ lesz. A gitáros poszton olyan nevek merülnek fel és játszanak együtt ebben az időszakban az alakuló zenekarral, mint Csillag Endre /Csuka/, Mohai Tamás, Szénich János /akkoriban a Hobo Blues Band gitárosa volt/, Gellért Tibor, akinek zenei tudása tükröződik az új dalok hangzásának véglegessé formálásában. Nagyobb koncerteken, a gitáros poszton besegít Tátrai Tibor is, billentyűs hangszereken pedig Béres Ferenc. Az EDDA hivatalosan ekkor két zenészből, Pataky Attila /ének/, és Fortuna László /dob/ áll, a többiek vendégzenészként szerepelnek a koncerteken.

1985. április 14-én Szegeden indul az újjá alakult EDDA hivatalos turnéja, mely során július 7-ig bejárják az egész országot. A koncerteken a régi dalok mellett szerepet kap nyolc új nóta is. A közönség óriási lelkesedéssel fogadja a zenekart bármerre lépnek is fel. A június 7-i Budapest Sportcsarnokban megrendezett koncerten hétezer ember előtt játszanak. A nyár folyamán csatlakozik a zenekarhoz Csillag Endre (Csuka), s így a fellépéseken hét zenész játszik együtt a színpadon. A siófoki színpadi fellépés után néhány nappal Fortuna László tüdeje „beszakad”, nem folytathatja tovább a zenélést. Helyére Papp Tamás, a skorpió zenekar dobosa kerül. Az őszi turné előtt Attila „csapatot hirdet”, Béres Ferenc és Gellért Tibor nélkül robog tovább a zenekar. Nem sokkal később Papp Tamást Hirleman Bertalan váltja a dobok mögött, illetve a koncert menedzser Felvinczy Attila lesz.

1986 tavaszán kislemezzel jelentkezik az EDDA, melynek érdekessége, hogy az albumon szereplő mindkét dalban Attila énekel duettet D. Nagy Lajossal („Veled vagyok” és a „Gyere őrült”). A tavaszi turné állomásain az EDDA és az újjá alakult Bikini közösen vesznek részt, néhány dal erejéig csatlakozik hozzájuk Tátrai Tibor is. Ezen időszakban újabb tagcsere történik az zenekarban, Hirleman Bertalan kiszáll a zenekarból, a tavaszi-nyári stúdió munkák alkalmával ismét Papp Tamás veszi birtokba a dobokat, az őszi turnét pedig Raus Ferenccel játsszák végig. Augusztus 5-én a márianosztrai börtön udvarán adnak koncertet a raboknak, augusztus 19-én az MTK pályán Rod Stewart előtt lépnek fel mintegy negyvenezer ember előtt. Szeptember 5-én Miskolcon a Lenin Kohászati Művekben adnak koncertet, melyről Tv felvétel is készül. Az ősz végén Raus Ferenc is távozik a zenekarból, helyét Donászy Tibor veszi át. Donászy dobtudását korábban, a P. Mobil és a Beatrice zenekarokban bizonyította. A zenekar december 21-én, egy fergeteges két órás koncerttel vesz búcsút az 1986-os évtől.

1987 január 26-27-28-án az EDDA a Deep Purple vendégeként lép fel a Budapest Sportcsarnokban. Ritchie Blackmore, a Deep Purple gitárosa később egy külföldi szaklapnak adott interjújában elismerően nyilatkozott az EDDA zenekarról! Februárban Svájcban, három nagyvárosban ad koncertet a zenekar, majd a hónap végén a Popmeccs szavazáson elnyerik az év zenekara címet! Az év turnézással telik, év végén stúdiómunkálatok kezdődnek, melynek eredménye december 7-én egy kislemez megjelenése, a „Megmondtam” és a „Fohász” című dalokkal. Az év végére kiderül, hogy Csuka kapott egy külföldi ajánlatot, melynek következtében a téli turnén, már két gitárossal lép fel a zenekar. Csuka mellett színpadra lép Alapi /Steve/ István, aki akkoriban a Moho Sapiens zenekar gitárosa volt, óriási gitárszólóval, lendületes játékával hamar bizonyítja tehetségét az EDDA-ban is. December 21-én évzáró koncerttel és telt házas Petőfi Csarnok koncerttel búcsúzik az óév.

1988 Mirkovics Gábor /Zserbó/, kiszáll a zenekarból, az ő helyére érkezik Pethő Gábor, aki korábban Steve-vel együtt zenélt a Moho Sapiensben. A koncertmenedzser helyét Felvinczy Attilától, Molnár Csaba veszi át. Az év turnézással telik. 1987 telén megjelenik Riskó Géza tollából a „Vasrock” című könyv, mely az EDDA 1983-as feloszlásától 1987 tavaszáig dolgozza fel a zenekar történetét.