Történet 1988-1991

1988 év elején a tagcseréket követően, azonnal stúdióba vonul a zenekar, ahol elkészítik a „Változó idők”, címet viselő 7. albumot. A lemez tavasszal kerül a boltokba. Az új albumról három klip készül, a „Lisztománia” című instrumentális dalból /érdekesség, hogy a klipben még Csuka és Zserbó szerepel/, az „Ég a házunk” és a „Fohász” című dalokból. Júniusban, a Petőfi Csarnokban fergeteges koncertet adnak. A vendégek Schuszter Lóránt, akivel a „Maradsz, aki voltál” és a „Menj tovább” című P.Mobil dalt adják elő, majd óriási fogadtatás mellett Zsöci és Slamó lép a színpadra három dal erejéig. A koncerten átveszi a zenekar az 1 millió eladott hanghordozó után járó gyémántlemezt. A díjátadón Buksi is a színpadra áll, így Alfonz kivételével gyakorlatilag újra együtt a „Bakancsos EDDA”.

1988 őszén kerül a boltokba a Pataky-Slamovits című album, melynek dalai az EDDA bakancsos korszakán íródtak, de mind ezidáig nem kerülhettek hanghordozóra. Az albumról az „Engedjetek saját utamon” című dalból videoklip is készül.

1989 a koncertezések mellet stúdió munkákkal telik. Augusztus folyamán már kapható az új album, melynek címe: „Szaga van”. Három videoklip készül a lemez dalaiból, melyet a „Mi vagyunk a rock”, „Szeretem a gyerekeket”, és az „Amikor még” című nóták fémjeleznek. A lemezbemutatónak ezúttal a margitszigeti Úttörő Stadion ad helyet. Az év végi záróbuli helyszíne ismét a Petőfi Csarnok, ahol a hangulat óriásira sikeredik, a koncert vendége Deák Bill Gyula. Ezen az estén veszi át a zenekar a „Változó idők” illetve a „Búcsú koncert” után járó aranylemezeket.

1990-es év eleje ismét a stúdióban éri utol a zenekart. Májusban megjelenik az EDDA Művek „Győzni fogunk” című 10. albuma, mely a megjelenést követő három héten belül aranylemez lesz. A lemezről a „Győzni fogunk” és az „Ördögi kör” című nótákból készül videoklip. Két jubileumi koncerttel kedveskednek a zenészek a rajongóknak: május 26-án Miskolcon, június 1-én Budapesten a Kisstadionban. A közönség 10 év után újra együtt láthatja a színpadon a teljes „Bakancsos EDDA-t” három dal erejéig, majd vendégként fellép Deák Bill Gyula, Nagy Feró és Keresztes Ildikó. A több mint három órás koncert felejthetetlen élménnyel gazdagította a tábor és a zenekar tagjait. A nyár folyamán megjelenik az EDDA Művek első válogatás lemeze „Best of EDDA” néven, melyet az elmúlt tíz év dalaiból állítottak össze.

1991 március 15-én a Hősök terén nagyszabású fesztivál keretein belül lép fel a zenekar. Itt hallhatja először a közönség a „Szélvihar” című dalt. Nem sokkal később meglepetésként robban a hír, Alapi István és Pethő Gábor elhagyja a zenekart, külföldön próbálnak szerencsét.