Hetényi Zoltán (ZOLIKA)

A profi zenei életem 1991-ben kezdtem Budapesten, majd 1992-1996 között számos magyarországon híres,és méltán népszerű előadónál,illetve zenekarnál csiszolgattam dobtudásomat.

Ezek után a színesnek,és változatosnak mondható évek után érkezett el életembe az igazi kihívás, amely gyökeresen megváltoztatta eddigi életemet, 1996 májusában csatlakoztam magyarország egyik leghíresebb,és legjobb rockbandájához az Edda művekhez,amelynek azóta is oszlopos tagja vagyok.

Életemben két világhírű dobos volt akik nagy hatást gyakoroltak a játékomra, az egyik Billy Cobham,a másik Jeff Porcaro,akinek a halála után létrehoztunk zenész barátaimmal egy emlékzenekart a Jeff Porcaro Tribute Bandet amelynek egyébként másik két eddás zenész is tagja volt és amellyel főleg Toto számokat játszottunk. Egy saját album is készült 2002-ben, amivel igazi emléket sikerült állítanunk a Totos zenésznek Jeffnek. Az egyik legkedvesebb külföldi zenekarom a Toto,ezért is számít kiemelkedő eseménynek,hogy két ízben is zenélhetett Steve Lukatherrel a Toto gitárosával mely örök élménnyel gazdagította életemet.

Természetesen nemcsak a Toto,és az Edda zenéje hoz lázba, órákon keresztül lehetne sorolni azokat az előadókat,vagy zenekarokat akik még fontosak és meghatározók az életemben.( Rush,Phil Collins,Michael Jakson,Chick Corea,és számos név még……akiket mindíg szívesen hallgatok a mai napig is. Az elmúlt 20 évben, több mint 25 nagylemezen,ill Cd -n voltam közreműködő és több dvd -n is szerepeltem, de amire igazán büszke vagyok,hogy több ezer élőkoncerten bizonyíthattam ,hogy egy igazán remek, és sokoldalú zenész vált belőlem az évek során.

Még egy érdekesség ,hogy eredetileg ornitológusnak készültem,és a mai napig imádom a madarakat,de végülis a sors dobverőt adott a kezembe, amivel talán több örömet okoztam ás fogok még ezek után is a hallgatóságnak mintha távcsővel a kezemben jegyzetelgetném a madármegfigyeléseimet .

Lemezek:Edda művek, Azok a fiúk, XLSisters, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Szomor György, Babos Gyula, Kormorán.stb……